CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, September 1, 2007

Ucapan Selamat Harijadi Khas buat Catriona Ross


Salam Hormat semua peminat-peminat blog kunci cinta dan Cat fans and friends. 2 September adalah Harijadi Cik Catriona Ross, Duta Kunci Cinta yang sangat disayangi ini. Di kesempatan ini, suka Bro menyediakan space ini untuk anda semua memberi sepatah seribu kata buat Cat sempena menyambut harijadinya yang ke Sweet 27th!

Personally from Bro to Cat…from yr Young and handsome Ayah Su :)

“I love you so much since you was born… as you know I’ve been there, always there watching you grow to be someone that really sweet and beautiful. I inspired you before, and you inspired me now!! We’ve been so closed since ages, we laughed with the same jokes, we cried with the same sadness. Above all that, finally we work together…I guess God has this amazing plan long before, and we fit in smoothly!…so, as we building up ourselves together too, I’m taking this opportunity to say on your birthday, I am truly happy and so glad that I’am chasing the same dreams with you because I dont see any other better person to reach the gold with except with you! Happy 27th Birthday…little girl!

76 comments:

lizz said...

huh!!! terharu n dah cam nk cry ni bro bc ur msg 4 ur niece yg cute miut ni….cik T…hehe…

Catriona Ross said...

Salam sayang to my forever young and classy uncle…

My heart went into a speedy momentum when I was cruising the blog, my head was concentrating on work, only to find my self exhaling,terharu sangat tengok ada a page dedicated for me…Yep,memang we grew up together,you jaga me when I was a baby and now Im already 27, we’re together again dengan cara berbeza to reach our hopes and dreams.I guess all the laughter and crying we had was for us to grow and become two important people in GMP.So I’d like to say thank you for this wonderful dedication and thank you for all the wonderful memories..I may turn 27 tapi Im still a baby ok,a trendy baby :)

Razzi Rahman said...

……………. I’m speechless :(

nissya said...

HAPPY BIRTHDAY TO U CAT!May all your dreams come true n may Allah bless u

Happy Sokmo Boy said...

Happy birthday to you…semoga dirahmati tuhan hendaknya.

lizz said...

HAPPY 27TH BIRTHDAY AKAK!!!!

“Hope your 27th birthday is full of pleasant surprises and much happiness:)”

this is 4 u akak…..i love u so much…

This year your birthday reminds me
That I really want to say
I’m very glad I know you;
On your birthday,
I wish for you the fulfillment
of all your fondest dreams.
I hope that for every candle
on your cake
you get a wonderful surprise.
I wish for you that
whatever you want most in life,
it comes to you,
just the way you imagined it,
or better.
I hope you get as much pleasure
from our friendship as I do.
I wish we were sisters,
so I could have known you
from the beginning.
I look forward to
enjoying our friendship
for many more of your birthdays.
I’m so glad you were born,
because you brighten my life
and fill it with joy.

zuhairy said...

happy birhday cat! semoga anda terus diberikan kekuatan dan semangat untuk menempuh detik2 mendatang..

Catriona Ross said...

Hello to fanz and frenz …

nissya - Thank you!

Happy Sokmo Boy - Yeah moga terus dirahmati …

lizz - Adik, sweetnyer pantun u for my birthday ! :) Terkedu Cat baca … Im glad we had the chance to get to know each other.

zuhairy - Thanx!! Cat akan terus bersemangat , Insya allah …

Vita said...

Hi Catriona, I sent you a birthday greeting earlier but it turned out that I posted it under a wrong topic with a wrong birth date. My apology. Here,on the occasion of your 27th.birthday on 2nd September, I extend to you a happy and sincere greeting and wishing you all the best in facing all the life’s challenges, and may you have many,many happy times and years ahead. Must say, your writings show you as a person mature and wise beyond your years. Just read your article - Korban.

shed said...

k.cat~ epy besday to u sweet sis!!.. ;)
semoga besday kali ni menguatkan lg azam akak utk terus brjuang dan kembali aktif spt dulu…
sye phm prasaan akak..bila ssuatu yg kita nntikan itu x spt yg kite hrpkan mmang perit..tp sye yakin akak boleh mampu hadapinya…you’re very strong sis!!..i know that…
sye akn terus brdoa spy kaki kanan akak tu mnunjukkan prubahan positif..amin…

921 said...

Dear Catriona,

Sometimes, friends causes you pain and happiness..
They come and go..
but one thing for sure..
They care and love you!

Believe me, I’m 1 of them..

Suk San Wan Kurt’!!! (happy birthday) khon rak khon..

Just takecare,
921

aisyah said...

SELAMAT ULTA (ULANG TAHUN) SIS…. 2/9….. YG KE -7

TIADA APA YG ISTIMEWA UTK SIS CAT, SELAIN DOA UTKMU
“SEMOGA SETIASA SHT & TABAH HADAPI HARI2 MENDATANG”

SYG SLALU…

shaliza81 said...

happy birthday to u…moga hari2 mendatang membawa seribu kebahagian di dunia dan akhirat..i.m still tak percaya yang i dah jumpa u face to face..thanks..

Catriona Ross said...

Hi there …

Vita - Thank u v much!Im glad u enjoy my writing :)

Shed - Thanx yeah , terus doakan Cat k.

921 - Khob Khun Kaa , very sweet msg from you.

aisyah - Cat hargai doa-doa you..Terima kasih yang tak terhingga.

shaliza81- U tak percaya dah jumpa Cat,unbelievable? Believe it !! ;)

DINI said...

Rasa dah macam terlambat..coz semalam planning nk wish ur besday at midnight 12.00am….tapi penat tertidur…pagi ni berkejaran naik bas plak…sori “Sis T”…luv u so much…

I wish for you, a happy day
For lots of love, to come your way
May your heart be filled with cheer
That will last, through the coming year

Treat yourself to all you enjoy
And all the things you love
I hope that you get everything
That you’ve been dreaming of.

Best wishes from my heart,sent your way
Hoping that much joy, be yours today
This special prayer for you, I will say
“God bless you on your very special day.

You are someone special
and your birthday should be too!

Happy Birthday !!!!

Dini doakan Cat akan sembuh sepenuhnya..dont worry…ujian hebat dari Allah ini pasti masih ada hikmatnya…

tripleM said...

Tie,Happy Birthday to u…semoga di panjangkan umur, dimurahkan rezeki & dirahmati olehNya sentiasa…Wish u all the best & many happy returns…

Catriona Ross said...

Hi there …….

Dini - Thanx for the poem, tak terlambat untuk ucap Happy Birthday ! Nak wish till 3,4 months fr now pun Cat except lagi :)

tripelM - Thank u for all the kind thoughts and wishes …

yana said...

bro -> untungnyer kcat dpat pak su mcm bro ni.. myntuh persaan betul la ucapan bro tuh.. nnti we all celebrate besdey bro plak erk.. bile yer besdey bro.. yg penting tahun lahir tuh.. haha

kcat -> HEPI BURFDAY TO U K’CAT….
hepi burfday to u, hepi burfday to u, hepi burfday to kcat, hepi burfday to u…
sweet 27 kak… Wish u all de best… Yana doakan akk akan cepat pulih seperti biase yer.. Teruskan berjuang kak…

Sis cat…
I know u r very strong women kak
No matter what comes next
I hope u will never give up

For you birthday this year
I can’t give u anything
as other fanz gave u
the only thing that i can give
is my LOVE and SUPPORT for you
i will always pray for u

Keep on trying kak.. Dont ever give up k..
Chayok chayok kcat…
I lurve u so much…
Thanks for all ur articles n words..

“Wo zhu ni shengri kuaile”…
I dedicated the song, “PANGAKO SAYO” for u kcat..
Love u.. MMuahhhhhhhhh

nizam said...

hi..Cat happy birthday to u semoga diri mu sentiasa diberkati,dimurahkan rezeki dan cepat sembuh.Amin

shaliza81 said...

hi kc, banyak ke dapat hadiah birthday????? mesti ade hadiah dr yang teristimewa kan..

Razzi Rahman said...

Waaa…best la tadi, Cat buka-buka semua hadiah yang dia dapat dan dalam banyak2 tu…Bro rasa hadiah dari Liza dan Dini very interesting! Yang lain2 tu kira nice juga…cuma yang from this two, menarik perhatian… :)

shaliza81 said...

thanks bro..terharu gak rasanya..

kc~em mesti best sambut birthday kan..mesti happy dikelilingi orang yang tersayang..nanti hadiah tu pakai masa raya k..mesti cantik gan kc..dah matching tuh..ikhlas saya hadiahkan khas buat sis tersayang..

kc~ emm sejuk perut ibu mengandungkan dan melahirkan kc..nanti kirim salam kat ibu ya..

DINI said...

Alhamdulillah…Cat suka hadiah tu…sentimental value tu..hehe…

princeq said...

Happy Birthday Kak Cat! Yg ker 27 tahun kan!? Hohoo, still young lagi.. :mrgreen:

Azwa Safwa said...

Happy Birthday Cat!.. (dah terlewat arr..)
pepon.. kiss pp kanan, kiss pp kiri.. hug erat2.. moga segala impian cat mjd kenyataan.. dan makin comei lote.. all the best! :D

fad said...

hePPy besday caT….=) terawal 1 ari n terlambat 1 ari…huhu…heppy besday!!! heppy sokmo okie..!

rahel said...

happy birthday cat !
hopefully u are happy alway..and Im glad u look in the pink that day !
Believe it shaliza,.! I pun dah percaya yg I dah jumpa cat.

miss nurul said...

salam,
selamat hari lahir
eheh,tak tau nak tulis apa lagi…
anyway..selamat hari lahir..:)

nissya said...

Hi Cat!Best nyer dengar cerita dari Bro ,u dapat banyak birthday present.Sorry la..i tak sempat kirim apa apa untuk u dari lgkwi.Maybe nanti kalau Cat datang cuti kat sini i boleh buat another surprise party untuk Cat.. boleh ajak gengx dr KB termasuk Bro sekali. Ala-ala rombongan Che Kiah..he!he!Take care.

Catriona Ross said...

Hi to all …

Yes, birthday Cat dah berlalu dengan meriah dan happy2 semalam,walau tidak segah yang mungkin tapi cukup bermakna bersama keluarga tersayang dan rakan-rakan baik yg punya tempat di hati.Seronok bukak present yang melambak mcm Cat budak kecik :)

Yana - Mmg best ada uncle yang sejiwa nih ..

Nizam - Thank you !

Shaliza81 - Cat dah mcm budak kecik bkk present !!! Thanx Cat appreciate present u ! Insya allah sempat Cat pakai raya ;)

Dini - Yeah seronok nanti Cat pandang2 present you..

princeq - Of course Im still young :) Age is jez a number..Apa ada pada angka kan ?

Azwa Safwa - Thank you,I pun hope I comel sentiasa ;)

Fad - Thanx for ur present! Nice !!

Rahel - Thanx jugak for ur gift! So cute! Bikin gue selesa tidur malam ..

Miss nurul - Hmm,tak da idea nk tulis ye?Thx 4 ur wish tho.

Nissya - Ok!Janji bawa I makan ikan bakar paling best k langkawi ok and plz take me for the cable car ride..I suka tengok Andaman ocean fr up there!

Oh yes! To LIZZ juga,di mana anda berada thank you for ur present yg u post 4 me…Suka atiku memilikinya!

Merina said...

Happy Bday babe..wishing u all d best n may all your wishes come true. We’re all hoping that you will walk again..soon!! :)

nissya said...

My pleasure…semestinya i akan bawak Cat naik cable car,kalau nak pergi ke Andaman sea pun i bole uruskan..boleh pi fishing n then balik kita terus bbq ikan ikan fresh tu..mm best tau makan ikan yg kita pancing sendiri..fresh! Kalah any best restaurant ikan bakar in d world..he!he!Yang lain lain pun jemput la sekali.

dya said...

akak…Happy besday…!! moga2 akak lebih tabah n ceria selalu dlm mengharungi hari2 mendatang!

Leo said...

happy belated birthday! semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki

lizz said...

kcat~ hahaha….ur welcome akak!! no problemo bg diriku bab2 bagi present 4 u akak;) sker ek ngn present ija bg..ahaks!!;) good gurl….kikiki!!!

nissya~ huh…tibe2 cam mood nak ber”oliday” plak kite….teruje ngn ur story bout Andaman sea:)

prince Q~ hahaha…27thn…young lg ooo;) 37 thn pn young lg….kalo dh 77..yes!! agak tue dah…kikiki..tp,bak kate kcat…”Apa ada pada angka kan ? “wa nk gune ayat kcat ni nnti..wakaka!!!

nissya said...

lizz~bagus la camtu,bole kumpul sume kat blog ni n buat special gathering untuk Cat kat langkawi..mcmx bole buat tau.

Catriona Ross said...

Hi again to all my wonderful fanz and frenz …

Merina - Thank you, pray for me that all will be ok soon :)

Nissya - U know what, I like ur idea to kumpul bloggers yang interested nak ikut someday to Langkawi.Kebetulan I minat fishing and Andaman sea is one of the best oceans.Sure Bro pun suka nk bbq ni.. Hmm…

Dya / Leo - Thank you, harapnyer ceria juga selalu

Lizz - Penting ayat tu..Apa anda pada angka!Jgn lupa ok

nissya said...

Dear Cat..tak sabar rasa nya nak tunggu u all datang pulau puteri saya ni.Lizz pun dah tiba tiba datang mood nak ber”oliday”! Will definately provide 1st class treatment untuk Cat and rombongan Mek Salmah.

DINI said...

Cat & Lizz~ Haha..ada apa pada angka…Thats true, i dah guna pepatah ni dah lama..lupa plak dari siapa i dapat..tapi ada somebody bagi i masa i dok membilang hari…so, ia buat i alwayz think positive..

Srisufi said...

Selamat Hari Jadi Cat yang ke 27. Semoga dirimu terus dilindungi olehnya dan mendapat keberkatan darinya.

DINI said...

Cat~ Ye..pandang2 sokmo deh adiah tu..macam dini pandang sokmo bunga tu…masih cantik walau dah kering..

miowww said...

happy belated birthday Cat…semoga cepat sembuh n dapat berlakon semula…saya sentiasa mengikuti perkembangan Cat melalui website ni… jgn cepat putus harapan ye…

feez said...

epi 27th belated bestday…(”,)
may Allah bless u alwiz n get well soon,k!
take care…

Jude Law said...

Cat,

Happy Belated Birthday!!!! kalau ada kesempatan, nak juga belanja cat belated birthday treat. Bolehkan Cat?

lizz said...

kcat~ hahaha!! akak, dunt worry naa..ija tak lupe nyer ayat akak tu.bler org ckp….eh,50thn dah yer…dah tue lah..ija jwp “ada apa pada angka..” gituu naa…wakaka!! cool:)

dini~ kak dini…btol2 pikir je camtu kan..ingt ayat tu..kompem cerie je idup nnti;)

shaliza81 said...

nissya~good idea..i like langkawi very much..masa first time p dulu, macam tak mo balik je..tp tak sempt makan ikan bakar lah..but kalo buat gathering kat sana, please jgn paksa i naik cable car..dulu dah naik sampai nangis2..tak sanggup dah..serik..but mmg best p sana walaupun xsempat nak enjoy lama2..

Catriona Ross said...

Hi there … again from the hospital here :)

nissya - Definitely kita akan buat tour ke langkawi!I dah ckp to Bro..Special for bloggers!

Dini - Its a very important statement tu..Apa ada pada angka!

srisufi - Thanx,moga keberkatan kian melimpah

miowww - Alhamdulilah Cat belum pernah putus harapan dan dengan izin Tuhan tak akan lah..

feez - Terima kasih for the wishes!

Jude Law - Of course,sure can one!

shaliza81 - ok this time kalau u pergi I tak paksa,I pujuk u naik ok..

Nor said...

Assalamualaikum,Cat…
Nor nk ucap’HAPPY BIRTHDAY FOR U’
Maaf jika Nor lambat ucapkan birthday kt Cat…
Semoga Cat terus tabah meghadapi hari2 seterusnya….
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki…
Selamat berpuasa….
Senyum selalu k:)

ezah said...

hai sis cat….boleh join tak????anyway, i am new blogger here…nice meeting u all….i am your big fan’z sis….

Catriona Ross said...

Hi there …

Nor - Thank you for ur wish …. Lambat pun ok,janji ada wish kan…

Ezah - Of coz boleh join…Thank you for being a fan!!!!!!!!!

nur said...

salam..happy belated burdae n selamt berpuasa na selamat ary raya aidilfitri…

Bulletin News said...

Wonderful blog post on Ucapan Selamat Harijadi Khas buat Catriona Ross. Thoroughly enjoy this articles.

Catriona Ross said...

Hi ….

nur - Thanx yeah,Salam aidilfitri 2 u 2 :)

Bulletin News - Im honoured you’ve enjoyed the articles !

Redz1_upm said...

sorry la xsempat nak g raya umah cat… cuti singkat huhuhuhu..
rugi dan frust jer tau xdapat gi

adayu aziz said...

assalamualaikumww
selamat hari lahir.semoga panjang umur,murah rezeki dan berada di bawah payung kerahmatan Allah sokmo.
semoga dengan bertambah usia akan menginsafkan kita untuk lebih mendekatkan diri kepadaNYa.
senyum sokmo.

cat lahir 2 september 1980 ke?
wassalamww.

Catriona Ross said...

Hi there ….

adayu aziz - Thank you 4 ur wishes….Yes,itu lah birth day Cat.u got it right.

Redz1_upm said...

kena catit ni hehehe…
nt boleh send hadiah

Catriona Ross said...

Hi there …..

Redz1_upm - Please catit ok….Cat tunggu hadiah u nih ;)

Redz1_upm said...

haha okeh kakak ku…. kalo mcm tu cat ni lebih 6 tahun dr sy.hahahaha
kalo cat pintar kan, try teka…umur sy

Catriona Ross said...

Adoi Redz_upm , jangan la main ciku cak dgn Cat pulak, nak main teka-teka umur pulak dah…

Redz1_upm said...

hehehehe ginila cat jd mentor sy la…tunjuk ajar ku sifu…
nak jd adik angkat la
boleh???? alang2 dah kenal… saya je slalu letak comment kat sini… naper ek

Catriona Ross said...

Redz1_upm, nak jadi adik tak salah…Jika ingin emel, add is catcinta@yahoo.com

Redz1_upm said...

thankz kakak ku cat…. haha nice to be ur brother haha

Redz1_upm said...

wargggghhhhh….. exam wat ambo tension

xda respon pun hahaha
wat drama baruker

Catriona Ross said...

Hi …

Redz1_upm - Dah siap exam?Nanti boleh la join gathering ye.Akan diadakan di Kota Bharu , cuba Redz1 ke depan dan cari topik ‘gathering’..Semua info disana..

Redz1_upm said...

sy cuti sebulan mula hr ni,,, so boleh la…
hr ni nak gi hantar mak and ayah pegi haji…
nanti sy bawa ramai kawan kawan saya ok kak…

nien said...

Salam kak cat… how u feel today.. tadi baru saya send email kat akak..hope dapat tunaikan hajat saya yg dah lama tu… anyway sy tahu dah terlalu lambat tuk wish ur birthday on 2nd sept ari tu..but sy ikhlas untuk ucapkan HaPpY beLateD BirThdaY yang ke-27… semoga di panjangkan usia dan di murahkan rezeki..dan bertambah tambah sihat selalu… Jangan lupa balas email kat nien key… u take care always… after this i will always remember u.. actually nien ikut perkembangan akak kat website ni..tapi jarang lah anta comment coz bz kit.. lately ni ader free so nien baca sume comment.. then, seronok lak baca citer2.. take care dear sis..

Catriona Ross said...

Hi there …

nien - Walau lambat wish u tapi tetap Cat terima dengan hati yang tersentuh..Yg penting nien ingat dan ikhlas ok…Thanks!

nien said...

salam, of course nien ikhlas wish ur b’day coz u kan my sis…hehehhe nien dah buat reminder dlm hp nien for ur next birthday… oklah, nien harap sis bertambah sihat dari hari ke hari yg mendatang, nien tahu sis ni mmg kuat semangat…itu yang sgt nien kagumi…tc !

Catriona Ross said...

Hello …

nien - Thank u so much,doakan Cat terus yer…. :) Semangat tu sesuatu yang harus kita pertahankan coz hanya kita yg dapat membantu diri sendiri … bukan orang lain ..

nien said...

Insya allah, nien akan selalu doakan kesejahteraan sis, tak sabar rasanya nak tengok wajah sis yang ceria tu berlakon semula… coz u r very talented person in this industry..how ur theraphy? Nien pun rasa turut bersemangat mcm sis….tc dear

Catriona Ross said...

Hi there …

nien - Insya allah,tahun depan Cat start acting balik..Theraphy Cat dah selesai…

nien said...

baguslah..nien pun dah rindu nak tgk lakonan sis… tambahan laks bila sis kecek kelate and makan budu… :)

Good job, semoga bertambah sihat dan kuat.. slow2 ya!!!

Idetrorce said...

very interesting, but I don’t agree with you
Idetrorce

Catriona Ross said...

Hi …

Idetrorce - What do u not agree about?Youre too general here ….

yantie said...

askum wbt , selamat hari lahir on 2/9 …..happy belated birthday Cat

Free Love Poem
From Me

If you see a sunset, it’s me, smiling
From behind it.
If I go away far, and you see a star
If you find it,
I’m inside it.
You can fold it, and hold it forever,
If you hide it.
If our words and worlds sever — if ever
I lose you;
If two thousand light-years or seven
Confuse you;
Remember me. Here and in Heaven
I’ll see you.
I’ll be beguiling my filing, still smiling
To see you.
When mountains, magenta and molded
Turn red,
Like you said,
You’ll find the feeling you folded
Not dead.
You’ll steal the swirling sky, turning
With me.
You won’t be bounded, but burning
And free.

Written by Anna Williams