CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, May 7, 2007

Catriona Ross - Gambar TERBARU!!


Today adalah hari yang sangat interesting sekali kerana, hari ini adalah HARI PERTAMA Catriona Ross duduk seperti biasa, HARI PERTAMA menggunakan kerusi roda dan HARI PERTAMA beliau mandi seluruh tubuh di bilik air setelah lebih kurang 3 minggu ‘lap-lap badan’ je di katil. Cat juga teramat happy sekali kerana dapat syampoo rambutnya… ‘Gurls, you know how it is when you’re not shampooed! :) ”

Anyway, ini ada beberapa gambar yang sempat diambil SETELAH selesai mandi la…sebelum mandi tak boleh tunjuk la wei :) Have Fun!


Okey…ada cerita di sebalik ni, bukan sekadar gambar. Ketika ini, rambut Cat yang wangi semerbak setelah di syampu itu sedang disikat oleh adik bongsunya, Yeng! Chah, kakak kepada Yeng sedang menasihati Cat supaya, “Jangan manja-manja sangat!…must be strong.” :)



Cat yang sedang makan tadi, terus saja merajuk dengan kata-kata Chah, malah Cat terus terasa hati lebih-lebih lagi semenjak kebelakangan ni, Cat begitu menginginkan belaian kasih mesra dari keluarganya. Hehehe!… Siapa sangka, Cat terus merajuk! …dan cuba untuk bangun dan keluar dari bilik vip nya itu! Chah pula mula cuba untuk memujuk Cat agar bersabar… TETAPI, Cat terus memasamkan wajahnya yang cute itu, yang bestnya Bro Razzi dapat menangkap detik-detik yang sangat menarik ini…


Chah yang sedari tadi cuba memujuk kakaknya yang tersayang itu akhirnya merampas gelas air dari tangan Cat lalu menyuapkannya ke mulut Cat! Hahaha… apa lagi, Cat pun terus meminum air oren itu dengan penuh manja dan teruja! Akhirnya, Cat mulalah malu dengan Bro Razzi apabila dia tersedar aksi-aksi cunnya itu sedang difilemkan hehehe…tengoklah wajah Cat yang tersipu-sipu malu apabila dimanjakan oleh adiknya Chah yang tersenyum penuh sabar… Wooohhh… hari ini adalah hari yang memang kelakar sangat!


Anyway, ini ada personal note dari Cat buat :-

YUNI ~ Thank you very much for your kind thoughts!

PIA ~ Thank you for visiting.

SYARIFAH FADILAH & PRINCE Q ~ Thank you for your prayers.

LIZZ & YANA ~ Thank you for your love and support!

“I had a peaceful stay at the hospital becoz of all the prayers & support from everybody. Cat harap semua akan terus mendoakan kesihatan Cat!”

40 comments:

azfila said...

get well soon Yati…

princeq said...

Huhu terharu rasanye kak cat still mengingati Q..Hehee..Bestnyerrr!! :lol:

Tapi walaupepun alhamdulillah kak cat dah semakin sembuh..Semangat kak cat mmg kuat ahh..Hahaa, macam tu laa Catriona Ross kami!! ;)

gee_jb said...

muka adik sis cat chah mcm maya karin la ek hehe …nyway suka tgk sis cat dah ceria kembali

Syikin said...

Dear Cat…

Am so happy to read abt this… Syukur Alhamdulillah Cat dah beransur pulih yerr… Take a good rest and jgn noti2 tau!!

azlyn ahli said...

Akum…

cat ni lyn…ingat “kartina”…hehehehe..teman you menggossip….teman you meluahkan segalanya….(ketika itu lah…)..happy tengok gambar terbaru you…dah sihat dan semakin happy…gurl….you ‘re really strong…”powerpuff gurl”….take care k….love ya sis…..

sha said...

Semoga cepat sembuh!!! boleh tengok drama baru akak banyak2 lagi.
ni la masalah nya bila sha ada seorang je pelakon yang diminati “CATRIONA ROSS”…so tak tengok drama or film sangat kalau “CAT” tak ade (^-^)

miss nurul said...

semoga cepat sembuh.. :)

oktavia said...

ek’eleh… bro razzi ni umpat kak cat ku yg merajuk pulak…
huhu!! alah… besala tu kan kak cat..
bile lagi nak manja2 dgn fmly… selame ni diorg wat dek je…
skrg kak cat kat spital ape kate overacting sket…
manja lebih2… amek kesempatan ni…
haha!! ;-)….
kepada yeng….
jgn la buat kak cat macam tu… cian tau…
layan la die first class…
cian kak cat tu…
tp klu die manja lebih2, ko pukul je kaki die.. huhu!!!
kak cat…
take care ….. muaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh!!!!

lizz said...

eh,terselit plak my name lor..huhu!!thnx sis cz ingat kat saye yer:)
erm..yeah,i alwayzz love u 4ever lor sis…yg lain2 kat sini pn same…trust me ok:) jgnlah ngajuk2 selalu sis…nnti bestlah ur uncle ni dok passing2 ur pic yg dok mgajuk ala-ala comel lotei ni..kikiki!!!so sweet…(BRO RR amik pic camni lg yer..ahaks!!)
take care sis!!!

Arry said...

alhamdulillah…. syukur aku kepada Allah swt…. rajin2 bersenam ye cat…

shasha said...

waa so happy to see her speedy recovery. anyway bro razzi just wondering cmner kak cat balik kelate from seremban. kesiannye dia if naik ambulan ke.. jauh tuu.. huhuh.. hope to see 100% OK. take care kak Cat.

gee_jb said...

bile nak dpt tgk sis cat belakon lg ye? rindu nak tgk…..kan…doa kami sis cat cepat2 pulih insyaAllah….

Razzi Rahman said...

Oktavia ~ Kelakar la lu :)

Lizz ~ Gambar cam ni mahal wo…payah nak ngambil nya, kena curik-curik! Tapi kan gue cubak khas buat kamu semua, cewek-cewek gedik HAHAHA!

Shasha ~ Uuhh nama ni, mengingatkan I kepada bekas kekasih ku aduuuhhh…miss kat dia… Ooopss! Terlajak laks!
Errr…Shasha, for your info, memang kelakar gila cerita Cat balik KB. Haaaa…bayangkan member ni dah lah trauma tak habis lagi. Nak naik flight, kaki dia belum boleh bend haaa….tak boleh dibengkokkan lagi baru-baru jadi robot gitu.

Bro Razzi lak xleh join dia in the ambulance…terpaksalah uncle yang kat KL tu temankan dia. So, menggeletar la Cat sepanjang 6 jam travelling! My brother cakap, kedua-dua tangan dia memegang handle tak lepas-lepas…TAKUTTTT! Tapi yang paling bengkak, Ambulan ni bawak punya laju sampai terlompat-lompat dan terpelanting ke sana-sini kakinya yang masih sakit tu. Sabar je laa…

Dia punya marah sampai hilang sakit dan tergelak-gelak dengan merah padam mukanya….aduuuuhhhh! Bayar ambulan tu almost 2k…mahal giler!

Sis Anor said...

May 8th, 2007 at 12:58 pm e

Wahhh…. dah boleh guna ‘wheel chair’….Next week mesti leh lari 100 m nih… It’s good to hear that.
Cat, GO…Cat, GO!
Alloo..pren….. doa panjang skit utk Cat dlm solat tuh!!!! Kalu solat ler, kikik!!!

habibahalim said...

Salam Cat,

Wow!!! seronok tgk cat dah boleh duduk, dah leh guna wheel chair & yg penting dpt mandi puas2 hehehehe. Anyway i doakan u cepat sembuh, x sabar nak tgk u berlakon

oktavia said...

Bro RR ~ adik kak cat ni yg model fair&lovely tu kn??… sweet!….
truskan usaha BRO m’khabarkan perkembgn kak cat. And curi2 amek pic sis cat ;-).. thanks… thanks… thanks… tanpa bro, kitorg tentu xdpt tau hal kak cat…

Kak CAT ~ pic2 kak cat ni saya siap simpan dlm hP lg tau… siap wat wallpaper lagik… (overacting lak aku ni.. tp tul la.. org excited tgk kak cat dah boleh duduk..and dah cuci rmbt.. kuikuikui)… be cool n strong… n be manja2 lagi terutama pd chah… hikhik… tulis artikel cpt2. x sbr ni nak bg komen… jan lupe mkn ubat, fisio rjn2… jgn strong sgt.. must be lebih2 manja lagi… ;-) hahaaaa….
muaaahhhhhhhhh to kak cat!

~bibie~

oktavia said...

yeahhhhhhhhhhhh!!!
akhirnya aku dpt gak tgk Kalis cinta…
tgh download ni…. best2….

achikZ said...

oktavia–> hah? ko download dr mana tuh? share ngan aku… sharing is caring… tgk x abiss citer tu aritu, rugi duh… abang aku ajak g mkn time2 kemuncak, x ikut kalu aku kebulur lak kang…

achikZ said...

cat…. x sabar tggu u fully recover… x best tgk citer drama bila u xde… heheh…

bro razzi, offer tu sampai bila ek? gaji masuk 22hb la… gaji bln ni dah tggl sipi2 je ni….. tp teringin nk tau rahsia kegagalan cintaku…. heheh….

Razzi Rahman said...

Oktavia ~ adik kak cat ni yg model fair&lovely tu, YEP! Tepat sekali. Bro Razzi tengah frust ni coz… Cat cam tak ada mood la 2-3 hari ni…nak ambil gambar pun, tak lalu :(

achikZ ~ Offer ebook yang 20% diskaun tu ke…yang itu, akan terus kekal kepada sesiapa sahaja yang sign up KC newsletter. Macam achik dah signup kan so, you are entitled to get it. Bertambah murah tu! Gerenti tak rugi punya. Anyway, dah check email ke tak? Harap-harap segala soalan dapat memuas hati Achik… Take a good care of yourself! Ingat, Cat selalu cakap… “Cintai diri mu lebih dari segala-galanya!”

amirah said...

What happened to her?

bro_nal said...

Baru jumpa website ni bbrapa hari sblum cat accident. Terus jatuh cinta dgn cat…opps…dgn contentnya.:) Trkejut tgk news cat accident, abg terus buka website tp xde info. So info trbaru kat sini mmg bagus. Syukurlah cat dah tambah sembuh. Abg kirimkan doa smoga tabah dan sabar menjalani rawatan. Senyumlah sokmo!!

achikZ said...

dah check dah… thanks for all the answer… x sabar nk dapatkan full version ebook tu…

lizz said...

bro RR–>hampeh..kok kamu manggil kita-kita CEWEK-CEWEK GEDIK bro!!!ade gak yg kene flying kick ku ni..muahaha!!!yg gedik OCTAVIA ke kot..kuikui..lalala…lawak gler cite kak cat dlm ambulance tu bro…mmg ar..trauma beb!!kalo sy dlm ambulance tu skali..sy ketuk2 driver tu..kuang asam btol bwk laju2:P 2k??amboi..mlobih btol….huhu

octavia–>ko x baru perasan ke adik kak cat tu yg dok jd model fair&lovely???nmpk sgt ko kaki study..hehe..dan aku nmpk sgt kaki tv:P
comel kan tgk pic Chah aka Fiona DOK pujuk2 kak cat..hehe!!

nk download kalis cinta kat veoh ade..tp,kalo just nk tgk kat youtube pn ader tp ikut part lah..tiap2 ari aku leh tgk muke kak cat yg kiut miut, n dgr die nynyi “It’s My Life!!!”lalalala…

zwan shah said...

Hai cat! Semoga cepat sembuh!!!

Catriona Ross Bahrin = Zuraya

shaliza81 said...

emm kiut gak tgk muka org merajuk..ha..ha..

lizz said...

shaliza81~ sbb muke yg ngajuk tu mmg dah kiut!!haha!!!

shaliza81 said...

mcm muka u kan lizz..ha..ha…ade la senyum memanjang je ari nih…muah..ha..ha..

oktavia said...

lizz ~ sampainya atimu mengatakan aku cewek2 gedik?? takpe la… aku terima je…

achikz ~ aku download dari youtube.com… senang je… tang pntg klu ko nak tgk, ko download vlc… semua tu ade dlm youtube.

oktavia said...

achikz ~ klu ko still x dpt, ko bagi aku je la emel ko…

lizz said...

octavia~ eh, bkn ko je cewek gedik yg bro RR ckp tu…aku skali ar(kali ni aku bg chance..aku wat2 baik sbb nnti kak cat bace..kantoi ar aku buli ko:P) hahaha!!!

shaliza81~ ikut2 mmg x nak amik pujian tu..tp sbb kak cat kate kalo org puji x baik x terime…so,ku terime lor..wakaka!!!(kak cat gak aku jdkan sasaran nk jwp..hehe!!)

achikz~ ha’ah lh wei..tgk je kat youtube..datin diaries..nk episod mane??semue ade..hehe!!kalis cinta..pn ader…kacang peas je:P

yana said...

ai kcat.. ai sume..
yana here..

bro rr- thanks coz amik pic2 kcat.. terhutang budi kat bro coz amik gambar n tunjuk kat we all.. tak dapet yana nak blas jase bro..hehe nape agknyer kcat tk de mud bro??

lizz- lizz, sedih sgt coz yana tak berpeluang tgk kalis cinta.. myb ditygkan mase yana kt u.. sedihnyer.. but mesti nak download la.. hepi tgk kcat dah leh senyum kan.. hehehe

kcat- ai kcat.. missu so mush sis.. erm, baguslah rambut akk dah wangi..hehe kalu akk nak cari org cucikan rmbut akk tiap2 hari pun yana sanggup.. sanggup keringkan smpai tak de setitis air di rambut akk.. huhu kuatkan semngat ye kcat…
thanks a lot sis sebb tglkn note tuk yana gak.. yana setiap detik ingatkan akk.. bile akk semkin pulih, itulah kunci kegembiraan yana…

yana said...

ai kcat..
erm, yana syorkan time ni lah akak manje lebih2 ngan mak terutame buli yeng ngan k.fiona tuh.. suh wat keje lebih skit.. hehe
yg pasti, mereka semua amat sygkan kcat spertimane kami sygkn kcat…

lizz said...

yana~ kak cat tu x prnh lupe kat yana….tgk..ade name yana skali kan:)

Sis Cat~ btol ar kate yana tuh..kalo lh sy dok dekat umah sis kan…tiap2 ari sy dtg jenguk n lyn sis borak skali..hehe..tp,pasrah je lah dok jauh kan..huhu..

time2 sakit ni lah kite leh tau betapa besarnye nilai keluarga tau…time nilah nk manje2…n i’m sure kak cat akan lebih2 menghargai fmly die..lebih dr sebelum ni..btol x sis???sy tau cz sy dh rs dok hsptl n rs cam dh x lame lg dok kat dunie ni..huhu!!!tp,bler tgk muke my mom….ah!!!x dak selera nk mkn pn…kene uat2 makan dgn byknye….x sggp nk tgk my mom nangis….pas die kuar bilik…alamt..ku keluarkan semue nye blk..kakakaka!!!time ni gak nk tgk adk bradik kite camner….:)

luv u sis…

elise said...

a’kum Cat..mcm mana hari ni?hanya Tuhan je yg tahu kenapa berlaku semua ini..But u’re very strong..from the 1st day I heard about the accident,I can’t wait to see u.until I read a newspaper about this Blog..Thank God, finally u’re recovered and I’m so happy to see u smile again..Nothing I can do,juz pray for ur health…Takziah saya ucapkn di atas apa yg berlaku dan tahniah kerana berjaya mengharunginya dengan tabah….

Oktavia said...

lizz ~ ape2 aje la ko ni.. huhu… aku jan kan dpn umah kak cat, 1 batu dr umah die pun, ari2 aku datg lawat die.. tu pun klu aku sudi.. hahaha.. nta2, kak cat upah org suh halau aku cz ari2 dtg. huhu

yana ~ JANGAN!!! JANGAN TAK DOWNLOAD KALIS CINTA TU…rugi x tgk.. aku ni time xm tau sebok tgk citer tu… kesimpulannye, aku tak tau jwb paper calculus n algebra aritu.. huhu… taktau nak lari g planet mana. tak sggp aku nak tgk result aku dlm 2mggu lagi ni… huwarrrgggghhh

lizz said...

octavia~ org yg halau ko tu agak2 ade iras2 muke aku x???muahahaha!!!!
ko pandai ek..dh x bley jwp calculus n algebra tu ko salahkn cite KALIS CINTA kcat ek:P ngaku jelah ko mmg x teror subjel tu..wakaka!!tp,ko jgn risau…ko x prnh keseorangan…sbb…jeng..jeng..AKU PN MMG HAMPEH BAB2 CALCULUS!!!geli aku tgk soklan2 tuh…haha!!

yana~ jgnlh sedey…tu hah,kak octavia awk dh tlg bgtau kat ane nk tgk cite kalis cinta tuh…hehe!!kalo sedey,nnti kcat pn same2 sedey..huhu…camner???

Bro RR~ baru terperasan…SHASHA??amboi..name awek dlu x hengat…glamer..hehe..shasha je??marsya..natasya ade x??ahaks!!

kcat~ berhati-hati di atas katil:P awas ngn camera bro RR..wakaka!!!

yana said...

sis lizz - hi sis.. aik, takkan la kcat sedih sbb yn tak tgk.. sepatutnyer yn yg sedih.. amacam nih.. tapi kalu kcat sedih, kte leh suh buah hti kcat pujuk kcat.. hehehe ehem ehem ehem mesti kcat suke punyer.. kalah chah @ Fiona pjuk.. huhu2

sis octavia- yn pasti akn download tpi maslahnyer, dah try tak daptlah.. sedihnyer ;( help me! help me!! ha, btul ckp sis lizz tuh, jgn slhkan drama kalis cinta plak ek.. yn yg tak tgk drama kalis cinta pun tak leh jwb exam.. hahaha
insyallah, result pasti ok… basha!!

kcat- ai kcat.. mcm ne ari nih.. sihat dok.. harap2 makin pulih yer.. jgn lupe makn ubat tau.. jgn ubat mkn kcat plak.. hehehe
kewe rindu bangat samo kak cat….. ( versi kelate mix indon).. hehe
lurve u sis….

azni said...

hai….

harap cat terus bersemangat dan terus berusaha untuk kehidupan yang akan dan bakal cat tempuhi..
kami sentiasa mendoakan agar cat cepat sembuh…
sebab kami rindu kn cat…..

erra said...

as’kum kak cat…erra mnat sngat kat akak. erra kat sini slalu mendoakan akak agar cpat smbuh… dan kembali aktif berlakon. k…love you…